Gino Buysrogge presenteert :

"HET ZEEUWS-VLAAMS VOLKSLIED....ANDERS!"

In 2010 was er in het Scheldetheater in Terneuzen een avond van "Uw Nieuwe Toekomst". Op die avond werd ook de oprichting van "Stichting 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen 2014" bekend gemaakt. Deze avond werd gepresenteerd door Gino Buysrogge. Voor de pauze kwam hij zichzelf begeleidend met piano en gitaar met een hilarisch optreden waar nog lang over werd nagesproken. Aanvankelijk was het als een eenmalig intermezzo bedoeld maar op de avond zelf was er uit verschillende hoeken al meteen vraag naar meer. Het optreden is verder uitgebouwd en vervolmaakt. Sindsdien is het voor bedrijven en verenigingen een veelgevraagde act.

                   DE ACT

Volle bak in IJzendijke voor de act over het Zeeuws-Vlaams Volkslied.

Gino Buysrogge vertelt op luchtige, humoristische wijze de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen. Hij maakt daarbij gebruik van een projectiescherm waarop hij dia's laat zien. De overeenkomsten tussen de Zeeuws-Vlamingen maar ook de verschillen komen aan bod. Er wordt stilgestaan bij de diverse Zeeuws-Vlaamse dialecten. Het verhaal is een aanloop naar het Zeeuws-Vlaams volkslied , dat eigenlijk een protestsong is. Als we aan protestsongs denken komen we al snel uit bij de Bob Dylan van de jaren 60. Hoe zou deze het Zeeuws-Vlaams Volkslied hebben gezongen? Gino laat het horen. En zo passeren uiteindelijk een reeks totaal verschillende zangers in verschillende stijlen de revue. Van Fats Domino tot Pavarotti en alles wat daar tussen zit. Het Zeeuws-Vlaams Volkslied op vele manieren. Speciaal voor de "ouderen" is de act aangepast zodat we nu ook versies kunnen verwachten van Frans Bauer , André Hazes , Corrie Konings , Johnny Jordaan , Wim Sonnevelt en Frank Sinatra om er maar eens een paar te noemen. Als de groep wat jonger is kunnen bijvoorbeeld ook Deep Purple en Barry White nog even langskomen.

 

 

WAT KUNT U VERWACHTEN?

U kunt een geheel verzorgde avond- of middagshow verwachten waarbij Gino zich zal profileren als een veelzijdig allround artiest. Het repertoire wordt altijd aangepast en in dit geval worden zeer herkenbare liedjes gebracht uit 'de oude doos' maar ook bekende meezingers. Naast de evergreens en af en toe een walsje zal Gino ook zijn kunnen op de gitaar laten horen.

Het tweede deel zal in teken staan van het Zeeuws-Vlaams volkslied zoals hierboven beschreven. Dit zal zo'n 3 kwartier duren.

Gino neemt zelf een geluidsinstallatie mee. Ook voor een beamer en projectiescherm hoeft niet gezorgd worden. Als er geen podiumverlichting aanwezig is wordt daar voor gezorgd. De aanwezigen gaan een onvergetelijke dag beleven.