WELKOM

op de info-pagina voor de muzikale schoolvoorstellingen.

Voor de basisscholen vindt u hier informatie over de voorstellingen:

* "Muziek is beter" en

* "De Grote Radio-Show".

(Ook bestaat Gigs For Kids...een muzikale kindervoorstelling met live band voor basisschoolleerlingen)

Voor middelbare scholieren hebben we in het aanbod:

* Van Columbus tot de DJ's"

"Gino's Zigeunerorkest"

en nu nieuw

"De Gezelligste Popquiz Aller Tijden" voor scholieren.

 "Mu-ziek is beter!"

 

Een interactief / educatief muzikaal verhaal met een flinke dosis humor !

Wegens groot succes wordt de kindervoorstelling "Muziek is beter" geprolongeerd! Dat is goed nieuws voor die scholen die die voorstelling nog niet in huis hebben gehaald.

Ondertussen is er een andere voorstelling :

"De Grote Radio Show !!!"


Ook weer een hilarische interactieve voorstelling waarvan de eerste scholen al hebben kunnen genieten. De leerlingen zitten samen met een knotsgekke presentator in een live-radio uitzending. Allerlei items komen aan bod , vele leuke liedjes passeren de revue en die knorrige buurman blijft maar bellen..."of het wat zachter kan!"

Alvast een liedje uit die show : "MUGGENBULTEN".

 

Momenteel zijn er wijzigingen bij het centrum voor Kunst- en cultuureducatie gaande. In overleg is besloten dat vanaf nu scholen zelf de voorstellingen direct kunnen boeken. Dit geldt niet alleen voor de scholen in Zeeuws-Vlaanderen waar deze voorstellingen nog niet zijn geweest maar ook voor alle andere scholen in heel Zeeland.

Wat blijft is dat de voorstellingen alleen kunnen worden geboekt voor vrijdagen!

"MUZIEK IS BETER!"  en   "DE GROTE RADIO SHOW" 

Doelgroep :  Groep 4 t/m 8 van de basisschool.

Duur :  Afhankelijk van de groep tussen de 60 en 75 minuten.

B.M.P. zorgt voor licht en geluidsinstallatie en een groot aantal verschillende instrumenten. Ook wordt er gebruik gemaakt van professionele orkestbanden.

Educatieve aspect :

De kinderen ervaren verschillende muziekstijlen.

Men maakt kennis met verschillende soorten instrumenten (blaasinstrumenten , snaarinstrumenten en ritme-instrumenten.)

Er wordt er ingegaan op het verschil tussen hoog en laag , hard en zacht , snel en langzaam.

Interactieve aspect :

De leerlingen worden nauw betrokken bij de loop van het verhaal. Ze worden uitgenodigd mee te spelen met de aanwezige instrumenten. De voorstelling bevat een aantal zeer geestige en grappige liedjes die natuurlijk worden meegezongen en meegedanst. Bovendien wordt er samen gewerkt aan  het  “concert” !

Er kan ook gebruik worden gemaakt van de lesbrief die bij deze voorstelling hoort zodat U met de kinderen de voorstelling kunt voor- of nabespreken.

Bijzonderheden : Buiten de vakanties enkel te boeken op vrijdag.

Muziekmeester Gino is tijdens de vakantie ziek geworden. De pillen en drankjes van de dokter helpen niet echt maar je kunt er wel leuke muziek mee maken. De toeschouwers zijn eigenlijk allemaal op ziekenbezoek en samen met de zieke muziekmeester wordt er een concert voorbereid.

Werkt muziek genezend?

In deze grappige en gezellige muzikale voorstelling zitten een boel min of meer verborgen educatieve elementen zodat de kinderen , zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, stiekem een boel leren. Tijdens de voorstelling krijgen we te maken met verschillende muzieksoorten zoals country , rock 'n' roll , blues en rap. We leren wat samba is en wat een wals is. Wat is het verschil tussen een akoestische gitaar en een elektrische? Hoe werkt een schuiftrompet? Hoe maak je muziek met flessen? Kun je zelf sambaballen maken? Wat is een stapellied? Hoe werkt een klap-echo? Een aantal liedjes hoor je weken na de voorstelling nog op het schoolplein! Ook meesters en juffen nemen na het zien van de voorstelling vaak oefeningen over om die vervolgens in hun eigen lessen te gebruiken.

Vele scholen in Zeeuws-Vlaanderen werden reeds bezocht. De leerlingen van groep 7/8 werden uitgenodigd. Op een aantal scholen ook nog andere groepen.

De voorstelling was ook te zien voor scholen in Kapelle, Goes , Zierikzee, Krabbendijke, Oud-Vossemeer , 's-Heerhendrikskinderen etc etc.

Fragment van 'gecoördineerd gillen'  in Clinge.

 

Kinderprogramma met LIVE band!!!!!

DE GIGS FOR KIDS LIVE SHOW

De Gigs For Kids Show is een interactieve show voor kinderen gebracht door professionele muzikanten met een boel ervaring (o.a. in de Efteling) in optreden voor en met kinderen.

 

Het programma is interactief dwz dat het programma ook afhankelijk is van de inbreng van kinderen. Naast liedjes die worden gebracht worden de kinderen dus ook uitgenodigd actief aan het programma mee te doen. Hiervoor wordt extra materiaal meegebracht zodat onze jonge muzikantjes lekker kunnen meedoen. Bovendien staat de microfoon klaar om kinderen liedjes te laten zingen terwijl ze worden begeleid door een live band.

De Hokie Pokie, Hoofd Schouders Knie en Teen en Cowboy Billy Boem zullen waarschijnlijk de revue ook wel passeren en voor de meisjes wordt K3 niet vergeten! 

Het belooft een gezellige afwisselende leerzame muzikale kindermiddag te worden!

Als U meer informatie wilt over of een van de andere voorstellingen neem dan contact op met

Buis Music Productions

Smitsweg 28 

4438AHDriewegen

Tel           :      06-53993884

Email       :      buis@zeelandnet.nl

Website   :     www.ginobuysrogge.nl

De voorstelling is voor álle scholen direct te boeken via B.M.P.

Deze voorstelling zat in aanbod van het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie Oosterschelderegio (Dat zijn de scholen in de gemeenten Goes, Tholen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland) en momenteel in het aanbod voor Zeeuws-Vlaanderen Oost.

De show is ook geschikt voor buurtverenigingen , personeelsverenigingen , verjaardagsfeesten etc. en kan ten alle tijden aangepast worden tot bijvoorbeeld het thema : "Feest"! 

(...om het afscheid van een juf of meester een bijzonder feestelijk tintje te geven bijvoorbeeld).

(Samen liedjes zingen in Graauw)

 

Buis Music Productions biedt verschillende programma's aan voor middelbare scholen.

"Van Columbus tot de DJ's"

De schoolvoorstelling Van Columbus Tot De DJ's behandelt de geschiedenis van de popmuziek met een live band. Via Blues , Country , Rock 'n' Roll , Soul , Disco , Heavy Metal , The Beatles , Reggae , Jazz en Hip Hop tot de techno en mixkunsten van de bekende DJ's van tegenwoordig.

Maar het begon bij de ontdekking van Amerika!!!!! 

(Bijzonderheden: Tijdsduur :  ongeveer 75 min. , Nodig : Beamer en scherm , licht- en geluidsinstallatie is bij te huren)

(Foto Reijnaert College Hulst)

Muziekdag met o.a. workshops en schoolconcert.

(Op Scheldemond College Vlissingen) 

Gino's Zigeunerorkest

Een schoolconcert waarbij niet alledaagse instrumenten zoals de viool en accordeon de hoofdrol spelen. Dat leerlingen meer melodieën kennen dan alleen de hits uit de top 40 blijkt zodra de muzikanten gaan spelen. Hongaars , Russisch , Gypsy Jazz , Braziliaans....het komt allemaal voorbij terwijl er tussen de bedrijven door luchtig tekst en uitleg wordt gegeven over de instrumenten of muziekstijl. Het is eens wat anders...en toch zo belangrijk!  

 

( Foto's van voorstelling Pontes Goes)

Impressie filmpje:

***NIEUW***NIEUW***NIEUW***NIEUW***

"De Gezelligste Popquiz Aller Tijden Voor Scholieren"


Een nieuw concept voor middelbare scholieren. Er worden groepjes gemaakt. Elk groepje krijgt een invulblad. We spelen een supergezellige popquiz speciaal afgestemd op deze leeftijdsgroep, aan elkaar gepraat door een knotsgekke presentator. Tussen de bedrijven door houden we dansbattles. Een rondje limbodansen sluiten we niet uit. Deze show kan voor een grote groep (100+) leerlingen tegelijk worden aangeboden. Uiteraard wordt voor bijpassend licht en geluid gezorgd. De groepjes zal de school van te voren even zelf moeten samenstellen.

De foto's zijn van een voorstelling op een school in Breda.